مدیریت کسب و کار تاریخ ثبت : 1399/02/21_15:53

چگونه مدیریت بحران را کنترل کنیم؟


مدیریت بحران به مجموعه اقدام هایی اطلاق می شود که قبل از وقوع، در حین وقوع و بعد از وقوع سانحه، جهت کاهش هرچه بیشتر آثار و عوارض آن انجام میگیرد.

مدیریت بحران کسب و کار

بالاخر هر کسب و کاری بحران را تجربه خواهد کرد.
بحران غیر منتظره می تواند در افرادی که مسئول حل مشکل هستند باعث ترس و خشم و اضطراب شود. اما اگر فرد توانایی مدیریت بحران کسب و کار را داشته باشد جای هیچگونه نگرانی نیست.

در این مقاله راه های مهم را برای مدیریت بحران به اشتراک می گذاریم ، با آرسس همراه باشید

بدون شک رئیس و تیم شما، از شما انتظار دارند که به ترس خود غلبه کنید و در طول بحران آرام باشید. اما چگونه باید اعتماد به نفس خود را حفظ کنیم و سریعا راه حل های موثر را پیدا کنیم؟

بسیاری از مردم اجازه می دهند احساساتشان در زمان استرس زا بر آنها غلبه کند. آنها ممکن است دچار اضطراب، هراس و یا حتی از ترس فلج شوند. برخی دیگر بحران را نادیده گرفته و سر خود را برف فرو می کنند.

اما، نادیده گرفتن احساسات و یا اجازه دادن به آنها برای کنترل رفتار، بدترین چیزی است که رهبر می تواند انجام دهد.

۲. غلبه بر موانع گذشته را به خود یادآوری می کنندآنها به احساسات خود توجه می کنند اما آنها را مدیریت می کنند تا بتوانند مشکل را به سرعت حل کنند. رهبران باید استراتژی های لازم را در اختیار داشته باشند تا به راحتی تیم را در یک بحران کنترل کنند.

همه ما در زندگی اغلب با بحرانی مواجه می شویم که عواقب جدی برای کسب و کار، مشتریان و کارکنان دارد. رهبران قوی هنگامی که با چنین بحرانی مواجه می شوند، از تجارب گذشته استفاده کرده و به یاد می آورند که چگونه مشکلات گذشته را برطرف کردند. بنابراین، خود را تشویق کنید: شما می توانید بر بحران غلبه کنید!

۳. قاطع هستند و سریع عمل می کنند

رهبران قوی قاطعانه تصمیم می گیرند و همیشه آماده هر رویدادی هستند؛ بنابراین سرعت عمل دارند. آنها تمرکز خود را بر آنچه که باید انجام شود قرار می دهند و با آن روبرو می شوند؛ تیم ها را هدایت کرده و به کنترل دقیق وضعیت می پردازند.

۴. نیمه پر لیوان را می بینند

رهبران قوی به توانایی خودشان اطمینان دارند. و برای مدیریت بحران کسب و کار نیمه پر لیوان را می بینند. اگر فکر کنید که موفق نخواهید شد این مانع از مواجهه با بحران می شود. بنابراین، به توانایی خود اعتقاد­ داشته باشید، مثبت باشید، قوی بمانید و روحیه و انگیزه برای تیم فراهم کنید.

۵. متعهد به حل مشکل هستند

رهبرانی که در طول بحران خونسرد هستند، به طور کامل متعهد به مراقبت از وضعیت هستند. آنها پاسخگو هستند و مسؤولیت مشکل را بر عهده می گیرند. آنها مراحل مورد نیاز برای حل مشکل را انجام می دهند.

یک بحران تقریبا در هر کسب و کاری اتفاق خواهد افتاد. وقتی که با ناراحتی مواجه شدید، نباید خونسردی خود را از دست بدهید؛ و نگذارید نگرانی و اضطراب به ترس تبدیل شود. ترس موجب می شود نتوانید به درستی تصمیم بگیرید و در مدیریت بحران کسب و کار ناموفق عمل می کنید.

سریع از این بحران ها عبور کنید:

برای بهبود شرایط باید به سرعت دست به کار شوید. طولانی شدن احساس نارضایتی از زندگی شغلی تنها به بیرون از خانه محدود نمی شود و با گذر زمان به زندگی خانواده هم واردمی شود. نگرانی اعضای خانواده اولین مواجهه با بحران شغلی است و عصبی شدن که ناشی از درگیری های ذهنی و روانی است، روی دیگر سکه است.

همواره ظاهری آراسته داشته باشید و نگذارید دیگران با دیدن ظاهر شما بگویند که: «بله متاسفم؛ واقعا تحمل و پشت‌سرگذاشتن یک بحران مالی کار دشواریست.» در عین حال همواره حساب مخارج و هزینه‌ها را به دقت داشته باشید.

هزینه‌ها را کاهش دهید ولی مراقب باشید که زیاده روی نکنید تا بقیه اعضای گروه فکر کنند که شما از مدیریت هزینه‌ها چیزی نمی‌دانید.

به علائم هشداردهنده بحران دقت کنید:

افرادی که دچار بحران کاری می شوند، انتظار دارند همه علائم، به طور ناگهانی و شدید بروز کند؛ غافل از اینکه انگیزه کاری به تدریج به وجود می آید و به یک اشاره در وجود فرد از میان می رود. بحران های شغلی بر اثر تضاد یا کشمکش موجود میان انگیزه های شما برای کار و ارزش های شخصی که برای خود تعیین کرده اید، به وجود می آیند؛ مثلا گاهی حس می کنید علاقه به جاه طلبی حرفه ای و مواجهه با چالش های جدید با سپری کردن اوقات خوش بیشتر با خانواده در تضاد قرار می گیرد. گاهی نیز بی آنکه خودتان بدانید، وارد مرحله جدید از زندگی تان شده اید و آنچه زمانی مهم می پنداشتید، برایتان چندان باارزش و بااهمیت نیست.

سعی کنید تا هزینه‌های آن بخش‌هایی که بسیار مشخص و در معرض دید هستند را زیاد کم ننمایید.

اتومبیل و کیف دستی و کارت‌های ویزیت و میز کارتان را همواره تمیز و مرتب نگهدارید. زمانی که در محیطی منظم کار کنید و با ظاهری مرتب و آراسته و با اتومبیلی تمیز در محل کار حاضر شوید، بهتر می‌توانید فکر کنید و اوضاع را به حالت پیشین برگردانید.

لازمست که بهترین کارمندان که خوب با مشتریان تعامل می‌کنند، هر هفته با ‌آنها تماس بگیرند و با هر تماس اخبار پیشرفت روند بهبود وضعیت فروشنده‌شان را به آنها بدهند. این کار نشان می‌دهد که این کاسب به مراجعان و مشتریانش اهمیت داده برایشان احترام قایل است.

مضطرب نشوید:

وقتی به این نتیجه رسیدید که با بحران شغلی مواجه شده اید، مضطرب نشوید، اغلب افراد با هر سمتی و در هر جایگاهی، حداقل یک بار با معضلی مواجه شده اند و تاثیرات نامطلوب آن را در روند کار و زندگی تجربه کرده اند. استرس یا فشار عصبی، وجب فقدان تمرکز و در نهایت ناتوانی در اجرای منطقی تصمیم خواهدشد.

با خود صادق باشید:

قلم و کاغذی بردارید و مشکلات خود را در محیط کار بنویسید. اگر منصف باشید، حتما در بین مشکلات از کم کاری ها و کاستی هایتان هم نام می برید. شاید با رفع آن ها بتوانید شدت بحران را کاهش دهید.

تغییر اندک را جدی بگیرید:

فضای محیط کار را کمی تغییر دهید. اگر امکان جا به جایی دفتر یا تغییر سمت را ندارید، حتما می توانید چیدمان روی میزتان را دگرگون کنید. مطمئنا یک تغییر کوچک، محیط را جذاب تر خواهدکرد.

از بحران خودساخته بکاهید:

افراد نیک بین در هر شرایطی به دنبال نکته های مثبت هستند، آن ها با نادیده گرفتن مشکلات، بازتاب های موفقیت و امواج مثبت را جست و جو می کنند و در هر شکست یا مشکلی در پی گرفتن درس باارزشی هستند؛ زیرا معتقدند مشکلات، ما را متوقف نمی کنند؛ بلکه به ما آموزش می دهند.

با توجه کردن به افکار مثبت آغاز کنید، به خاطر داشته باشید تغییر طرز فکر خودتان خیلی آسان تر از تغییر طرز فکر جهان است. با کاستن از بحران خودساخته، گام های بزرگ در جهت تلاشتان برای راحت تر و آرام تر شدن در محیط کار برخواهید داشت.

برنامه ریزی کنید:

باید بیاموزید رابطه ای منطقی میان کارها، وظایف و توانایی های خود ایجاد کنید؛ با برنامه ریزی و تعیین حوزه اختیار خویش، زمان بیشتری برای پرداختن به اولویت های کاری خواهیم داشت.

از انتقادها کوه نسازید:

همیشه با مردمی برخورد می کنید که نظرهای متفاوتی دارند. اگر این امر را قبول داشته باشید، دیگر انتقاد برایتان آزاردهنده نخواهدبود. همیشه کسی هست که از ما انتقاد کند. وقتی تصمیم می گیرید از کاه منتقدان کوه نسازید، به خودتان و خودانگاری تان آسیب نمی رسد و زندگی کاری شما با بحران کمتری رو به رو خواهدشد.

این واقعیت را بپذیرید که گهگاهی روزهای بد خواهید داشت:

شما می توانید چنین موقعیت هایی را ناگوار و مستاصل کننده ببینید و یا می توانید به دنبال روشنی در پس تیرگی باشید و حتی اگر نمی توانید روشنی را بیابید، دست کم می توانید به خود و کار روزگار بخندید و به بهترین شکل با آن مواج شوید. این حقیقت را بپذیرید که گاهی روزهای واقعا بد نیز پیش رو خواهید داشت.

مدیریت بحران سازمانی به عنوان فرآیندی نظام یافته موظف است با درک صحیح از گذشته، حال و آینده صنعت، بحران‌های بالقوه در حوزه های مختلف (کسب و کار، محیطی، نیروی انسانی، طبیعی، چرخه عمر و…) را شناسایی، پیش‌بینی و سپس درمقابل آنها نظامات پیشگیرانه فعال تدوین نماید

بدبینی، ناامیدی و اضطراب و نگرانی بیهوده و افراطی، مثل سنگی عمل می‌کنند که در دریاچه‌ای بیفتد. دیده‌اید که این سنگ، طول موج‌هایی را به شکل حلقوی در اطرافش پدید می‌آورد. این حلقه‌ها در ابتدا کوچکند و به تدریج بزرگ و بزرگ‌تر می‌شوند و برای دقایقی آب را از حالت سکون خارج می‌کنند. امواج منفی حالات فوق نیز اینچنین‌اند و به سرعت رشد می‌کنند و می‌توانند اوضاع یک کسب و کار را آشفته کنند و حتی آن را کاملا از بین ببرند. امواج مثبت همفکری و همکاری و خلاقیت گروه مصمم و با اراده فروشندگان، کارمندان و صاحب یک کسب و کار هم به این رویه وارد عمل می‌شوند. حلقه‌های به وجود آمده از عقاید و دیدگاه‌های مثبت، در اوضاع نابسامان یک مجموعه کاری تغییراتی ایجاد کرده، در نهایت آن را به ثبات و رشد و توسعه خواهند رساند.

شرکت نرم افزار مدیریت پروژه :

شرکت الگام در زمینه ارائه نرم افزار مدیریت پروژه آرسس فعالیت میکند. این شرکت خدمات خود را با قیمت مناسب و کیفیت مناسب ارائه میدهد.
برای برقراری ارتباط با مشاوران شرکت الگام، از طریق تماس با ما اقدام نمایید :

0263-91007044



کلمه کلیدی :

نام نویسنده :الگام